Aina on mukava saada kuunnella asiantuntijan puhetta. Nyt
saimme vieraaksemme Heli Koiviston (laill.ravitsemusterapeutti, TtM). Illan
aikana keskusteltiin ravinnon vaikutuksesta omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen.
Painotettiin rytmikkään ja tasaisen ateriarytmin merkitystä, joka tukee myös
liikunnallisesti ja sosiaalisesti aktiivista elämää. Ruokavalion pohjan muodostavat
värikkäät kasvikunnan tuotteet, joista jokainen valitsee mieleiset ja sopivat
vaihtoehdot, lisänä laadukasta täysjyväviljaa yksilöllisesti sopiva määrä.
Näiden kuitupitoisten tuotteiden lisänä tarvitaan päivittäin riittävä määrä
laadukasta proteiinia maitotalous- ja eläinkunnan tuotteista, jotka valitaan
vähärasvaisina/rasvattomina. Illassa korostettiin riittävän pehmeän rasvan
saantia joko kasviöljyistä, kalasta tai pähkinöistä. Vitamiineista tarvitsemme
vain D-vitamiinia. Herkuttelu hallitusti pitää mielen virkeänä ja tuo
arkiruokailuun vaihtelua ja juhlan tuntua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti