tiistai 3. marraskuuta 2020

Syksyn käsitöitä

Vaikka tämä syksy on ollutkin hiljaiseloa myös marttojen osalta, eivät martat ole sentään aivan kädet taskussa istuskelleet. Maanantaisin on kokoontunut käsityö- ja askartelupiiri. Paljon kaikenlaista on saatu aikaiseksi. Näillä näkymin syksyn Korona-tilanne ei salli marttojen järjestää  myyjäisiä ainakaan omalla majalla. Olemme kuitenkin  paikalla aina maanantaisin kello 10-13, silloin ostoksille voi poiketa.

Kutomossa kangaspuut ovat paukkuneet pitkin syksyä. Taitavissa käsissä on syntynyt niin mattoja, keinutuolin pehmusteita kuin pellavaliinojakin.

Joulunvärit poppanoissa. Martta majalta löytyy poppanoita jos jonkin värisenä ja pituuksissakin on varaa valita

Kutomossa on syntynyt sekä perinteisiä räsymattoja, että hieman mutkikkaammalla sidonnalla tehtyjä taidonnäytteitä.

Kun keinutuoliin laittaa mukavan pehmusteen, ei takapuolta palella, vaikka ulkona vinkuisi minkälaiset talven tuulet.

Uudet laudeliinat joulusaunassa tai kaunis liina pöydällä, pellavasta on aika moneksi.

Askartelu vastaavat löytävät uusia ja innoittavia ohjeita melkein liukuhihnalta. Tänä syksynä kahvipaketit ovat saaneet uuden muodon ja vanha klassikko runopussi päässyt uudelleen tuotantoon.

Kestävä ja hyvän näköinen kukkakimppu syntyy tyhjistä kahvipusseista. Väreissä on varaa valita, tässä tarjolla itsenäisyyspäivään sopiva kimppu

Joulun leivonnaisia kokkaillessa ei mummun tai mamman kädet pääse palamaan. Upeat patalaput koristava keittiötä, mutta ovat kulutusta kestävää käyttötavaraa.

Runoillessa aika kuluu kuin siivillä. Runopussista voi nostaa runon päivässä tai lueskella useamman illan kuluksi. Kortit ovat laminoituja ja kestävät isältä tyttärelle.

Korttipajalla ahkerat sormet ovat taas ahertaneet joulukorttien kimpussa. Valikoimasta löytyy sekä yksi- että kaksiosaisia kortteja niin valmiilla tekstillä kuin ilmankin. Erityisesti kun kylään ei nyt voi suunnistaa kortti ilahduttaa läheistä ja tuo iloisen joulumielen.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti