Ravitsemusterapeutti Heli
Koivistolla ja Partalankosken kyläyhdistyksen jäsenillä on parin vuoden takaa
hyvät kokemukset yhteisestä kokkaamisesta Jämsän marttojen kanssa. Silloin
teimme jouluisia ruokia. Nyt halusimme martta-sisar Sinikan kanssa kiinnittää
huomiota poikkeavaan maustamiseen mm. jauhelihapihveihin ja -palleroihin,
helppoja leipomisia eli rieskoja, pari salaattia ja äitienpäiväkakun ideaksi
lasikulhoon asetellut kakkuaineet.
Jauhelihapihvit maustoimme
maustepippurilla, kanelilla ja paprikalla.
Slovenialaiset lihapallerot
syntyivät
700 g jauhelihaa (400 g possua ja 300 g nautaa)
(voi
olla rasvaistakin)
4
isohkoa
valkosipulin kynttä
1
isohko sipuli (pilkotaan hienon hienoksi)
5 – 7 hyppysellistä merisuolaa
5 kuivattua öljyyn säilöttyä tomaattia
3 – 5 mietoa pepperonia hienoksi pilkottuna
3 kukkuraa
rkl hienonnettua persiljaa
10
basilikan lehteä hienonn. tuore tai pakaste
1 tl silputtua rosmariinia
5 hyppysellistä
mustapippuria
50 g chevre- tai fetajuustoa
(muusaa haarukalla)
Kaisa 6 v
muotoili pikkukätösillään nopeasti pellillisen sukkuloita.
Jauhelihapohjaisia
palleroita ja pihvejä höystämään tehtiin punajuuripestoa.
Tapasjuuresten
kera oli herkullinen valkosipulikastike.
Halloumisalaatti
oli mukana erikoisen juuston vuoksi.
Pastaruuat eri
muodoissaan ovat kovasti muodikkaita, niinpä toiseksi salaatiksi valitsimme
lohi-pastasalaatin.
Aino ja Sara urakoivat 6 pellillistä peruna- ja
porkkanarieskasia, joille levitteeksi pyöräytettiin tuorejuustosta ja yrteistä
mainio levite. Jopa ne maistuivatkin hyviltä, tuoreena.
Syksyllä on
monesti suurella innolla valmistettu erilaisia hilloja, joiden käyttöön sopii
mm lasikulhoon kääretorttupohjista, rahka-kermavaahdosta ja hilloista koottava
kuppikakku eli Trifle.
Meitä oli koossa 19 toinen toistaan taitavampaa tyttöä ja äitiä. Äitejä joiden silmät valvoivat tarkkaan meidän mummojenkin (joiden piti olla ohjaajia) toimet. Suunnitelmamme onnistuivat yli odotusten. Tulosta syntyi nopeasti, parissa tunnissa kaikki oli valmista.
Meitä oli koossa 19 toinen toistaan taitavampaa tyttöä ja äitiä. Äitejä joiden silmät valvoivat tarkkaan meidän mummojenkin (joiden piti olla ohjaajia) toimet. Suunnitelmamme onnistuivat yli odotusten. Tulosta syntyi nopeasti, parissa tunnissa kaikki oli valmista.
Anneli kävi ikuistamassa tuotoksemme. Eikös vaan näytä houkuttelevalta. Ja se maku!
Talvipäivä ei voi aurinkoisempi
olla, eikä onnistuneempikaan.
mukana olleena martta-sisar Marjatta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti