maanantai 19. syyskuuta 2011

Jäi toiset aamulla nukkumaan, kun Jämsän Martat lähtivät kirkkotielle 4.9.2011

Syksy on jälleen tullut ja martat alkavat kokoontua tiistai-iltaisin. Viime keväänä jo sovimme, että syksyllä aloitamme marttailun menemällä kirkkoon, sovittua kokoontumispäivää edeltävänä sunnuntaina eli 4.9.2011.

Jämsän Martat kokoontuivat kirkkoon messuun. Messun alkupuheessa seurakuntapastori Johanna Luomanen kertoi, että kirkkoon on kokoontunut joukko Jämsän Marttoja ainakin yksi koko penkkirivillinen ja sillä täällä vilahteli sinivalkoista myös muissa penkeissä.
Kirkkokansalle ilmoitettiin, että messun jälkeen martat levittävät kokoamansa isoäidinneliö- tilkkupeiton kirkon portaiden kaiteelle, jos sää sallisi.  Peitto viedään 1.10.11 Helsingin Suurkirkon portailla tapahtuvaan huipentumaan, jossa kaikkien Suomen Marttojen peitot kootaan yhteen ja kuvataan.  Loppuhuipentuma on sitten se, kun peitot lahjoitetaan Ensi- ja Turvakoteihin.
Ja kyllähän se sää oli suotuisa myös messun jälkeen ja peitto voitiin laskea kirkon portaiden kaiteelta alas kirkkokansan nähtäväksi ja ihailtavaksi. Kirkkoväki ihasteli kaunista, värikästä peittoa kotiin lähtiessään. Peitto on kooltaan 3,6 x 4,2 metriä ja koostuu 20 pikkupeitoista, jossa kussakin on 24 neliötä sekä 4 isosta peitosta, jossa jokaisessa on 42 neliötä. Yhteensä peitoissa on 672 lappua.

Olihan se upea näky. Voimme kaikki olla onnellisia suuresta peitosta ja juhlallisesta syyskauden avauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti