keskiviikko 5. lokakuuta 2011

1.10.11 Maailmanennätystilkkupeite

30. syyskuuta julkistettiin Suomen ennätyslämpötila +22.3 Porvoo.
01.10.11 olikin sitten maailmanennätyksen vuoro. Kypärämäen Marttojen bussi poimi Jämsän Shellin pihasta kyytiin Sirkan Pirkon, Salosen Raijan sekä Virtasen Lean ja Eeron.


Matkalla käytiin Käpylän Karjalatalolla ruokailemassa. Sen jälkeen jatkoimme matkaa ja Senaatintorille saavuimme klo 13 maissa. Siellä odotti ennennäkemätön väriloisto Tuomiokirkon portaiden peittyessä tilkkupeitteisiin. Eikä kulunut kauan, kun nostettiin sinivalkoinen peite kuin Suomenlippu ja kansa lauloi Maamme - laulun. Raikuvat aplodit ja eläköön huudot kaikuivat. Saimme vielä mennä portaille sukkasillaan katsomaan omien kätten töitä ja valokuvata niitä. Lean katse löysi pian Jämsän peitteet. Marianne Heikkilä seurasi perässä ja peitteiden saatekortin sisällön kuultuaan istahti Jämsän peitteelle yhdessä Lean kanssa valokuvausta varten. Kerrattiin upeaa tapahtumaa ja sen edistymisvaiheita.7800 peitteestä vain noin puolet mahtui portaille, vaikka tasanteetkin täyttyivät. Kiitollisuus ja onnellisuus loistivat Mariannen ja Lean kasvoilta värikkään peitemeren keskellä.



Kaunis sää suosi matkalla olleita koko päivän. Kotimatkalla Kypärämäen Martat piti arpajaiset ja kunkin yhdistyksen edustajat kertoilivat toiminnoistaan. Martan aatteet olivat järjestäytyneet runomuotoon ja hiljennyttiin niitä kuuntelemaan Lean lukiessa. Aika näyttää jatkuuko se joskus sävelten siivittämänä.

Mahtava päivä kaikkineen muistojen joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti