tiistai 6. joulukuuta 2011

1.12.11 Pikkuiset joulut

Mukavasti olivat jämsäläiset martat raivanneet allakkaansa tilaa ja tulivat juhlistamaan yhteistä pikkujoulua Diiselin runsaan, jouluisen ruokapöydän ääreen.

Ennen ruokailua harmonikkatrio viihdytti meitä. Matkaa tehtiin musiikillisesti läpi Euroopan. Taitavia nuoria taiteilijoita. Siitä kiitos heille ja ohjaajalleen Riikalle, joka järjesti vielä yllätysnumeron illan päätteeksi. Annin viulusoolo oli niin kaunista kuultavaa.

Muutakin musiikkia oli ohjelmassa ja yllätyksellistä sekin, esittäjilleenkin. Eero oli sanoittanut laulun ” Martan taidot” sävelenä Villiruusu. Laulamaan ryhtyi Martta-kuoro, ennen näkemättömässä kokoonpanossaan. Kauniisti kuoro lauloi, mutta helppohan oli laulaa, sanat istuivat säveleeseen ja Eeron säestys antoi taustatukea.

Runotuokio viritti meitä omalta osaltaan jouluiseen tunnelmaan. Siitä kiitos Ailalle ja Riitta-Liisalle, omille runotytöillemme. Elsi puolestaan hauskutti ”lausahduksilla lasten suusta”. Siinä tuli muun muassa selville, miksi aurinko ei paista yöllä: ”Jumala sammuttaa auringon yöksi, säästääkseen sähköä.” Ajattelemisen aihetta saimme Elsin lukemasta tekstistä, mitä sitten, kun emme enää muista kaikkea.

Kaunista, haikeaa, hauskaa. Kaikki se kuuluu elämään ja pikkuiseen jouluun. Ja olihan meillä vielä ne pikkuiset paketitkin…

Mukavaa joulun aikaa kaikille. Avoimilla ovilla nähdään 12.12.11 Martta-majalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti