lauantai 30. kesäkuuta 2012

27.-28.6.12 Kesäretki Lappajärvelle


Keskiviikkoaamuna oli linja- autoasemalla 40 marttaa ja yksi martti lähdössä kohti Pohjanmaata. Iloinen puheen sorina valtasi auton. Karjalaisen Kauko noukki matkalaiset ja lähti kohti Alajärvellä olevaa Tulivuorikeskusta. Petäjäveden kautta kulkeva reitti olikin monelle harvemmin kuljettua seutua.

Tulivuorikeskus oli ensimmäinen kohteemme, siellä aamukahvittelun ja pienten ostosten jälkeen saimme selostuksen tulivuorien purkauksista. Saimme myös kokea, miltä voimakkuudeltaan 5 richterin tärinä tuntuu.

Matka jatkui Lappajärven Kivitippuun, joka oli valittu yöpymispaikaksi. Illalla kävimme Halkosaaren kesäteatterissa katsomassa Lekaa ja Leivoksia. Näytös oli hyvä ja ilmakin kirkastui iltaa kohti, lämpöä oli vain 9 astetta.

Aamu- uinnin ja aamupalan jälkeen lähdimme tutustumaan Iisakki Järvenpään puukkoihin. Täältä mukaamme tarttui vallesmanni Jyrki Lahti, joka tutustutti meidät Lappajärven kauniiseen kirkkoon.  Kirkossa kajautimme esittelyn jälkeen Suvivirren.

Sitten olikin melkein matkamme pääkohta, kun martoista on kysymys niin langat ja kudontatarpeet on mielessä. Muutama pussukka tarttui matkaan.

Tämän jälkeen ajelimme Lappajärven toiseen päähän ja sieltä löytyi aivan mahtava paikka, Ateljee Tapio Autio. Taiteilija on vuosien saatossa maalannut kivitaidetta. Hän on valmistanut kirkon Tapolanvaaralle. Maisematorni pihassa, mistä näkyy koko Lappajärvi. Rappuja torniin on 114 kpl.

Jalasjärven Juustoportissa nautittavien kahvien jälkeen alkoi kotimatka Virtojen kautta. Kaksi päivää meni, paljon nähtiin. Viileistä keleistä huolimatta matka onnistui hyvin. Aurinko paistoi tullessa lämpimästi. Lämpimät kiitokset matkalla olijoille.

                                                                                                                                                                              Anneli Aleksandroff
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti