perjantai 16. tammikuuta 2015

Kevät alkaa Kustaan kodosta


Jämsän Marttojen kevät alkoi perinteisesti Jämsän seurakunnan Kustaan kodossa. Paikkana ihanan viihtyisä Kustaan koto sijaitsee aivan Jämsän keskustassa, Lindemaninkadulla. Marttoja oli vastaanottamassa seurakunnan diakonissa Johanna Kovalainen, joka oli keitellyt Martoille kahvit valmiiksi.

Lämmin kahvikuppi sopikin käteen mukavasti ja kova porina alkoi Marttojen keskuudessa alkuvuoden kuulumisia vaihdellessa ja tulevan kevään ohjelmaan tutustuessa. 

Seurakuntapastori Matti-Pekka Piirainen laulatti Marttoja kitaran säestyksellä. Vanhojen laulujen sanat löytyivätkin useimmilta kuin itsestään ja taisi laulukirja olla lähinnä rekvisiittaa. Johanna jakoi Martoille ihanan pyyhetekstin, joka oli vanha tuttu raamatun lause, vähän niinkuin marttakielelle käännettynä:

Jos se on auki
sulje se

Jos se on lattialla
nosta se

Jos se on likainen 
puhdista se

Jos se on nälkäinen 
ruoki sitä

Jos se on surullinen
rakasta sitä

Tästä Matti-Pekka jatkoi jakamalla ajatuksia ajasta ja ajan käytöstä. Kuinka sitä tuleekaan usein touhotettua joka paikassa ja tuppaa unohtumaan tuo levonkin tärkeys. Aikaa on rajallinen määrä ja o hyvä joskus pysähtyä miettimään mihin haluaa oman rajallisen aikansa käyttää. Mitkä asiat kokee tärkeiksi ja mihin haluaa panostaa. Mennyt aika ei koskaan tule takaisin. Tasapaino on tärkeä kaikilla elämän alueilla, myös ajan käytössä.
Lopuksi saimme kuulla uusinnan Elsin loistavasta Martta räpistä, tällä kertaa Matti-Pekan säestyksellä. Räpin sanat voit lukea vuoden viimeisestä kirjoituksesta (vuoden lopetus) tai tästä.


Tästä on mukava lähteä jatkamaan uutta Marttailu vuotta. Tulevan kevään ohjelmaan voit tutustua tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti