Pöydästä löytyi monenlaisia herkkuja sienistä ja juureksista ja kahvin kanssa myös makeita leivonnaisia syksyisistä marjoista ja kurpitsasta. Reseptejä voi käydä vilkuilemassa resepti sivuilta. Myös roosa-nauha oli illassa mukana. Oman roosa-nauhan saattoi ostaa pöysän päästä ja näin tukea Jämsän syöpäyhdistystä.
Ruokaillan reseptejä voi lueskella alta
Irman suppilorieska
5 dl vettä
8 dl rikottuja
ohrasuurimoita
2 dl kauraryynejä
5 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 kananmunaa
Liota ohrasuurimoita vedessä muutama tunti ja sekoita loput taikinan aineet joukkoon.
100 g pekonia
1 l sieniä
1 sipuli
mustapippuria
Levitä taikina uunipellille ja ripottele pinnalle pilkotut täyte aineet. Paista 175 asteisessa uunissa kunnes pohja on kypsynyt.
Sinikan juuressosekeitto
porkkanaa
perunaa
sipulia tinjamia
yrttisuolaa
kookoskermaa
Kuori ja pilko juurekset. Keitä juurekset kypsiksi ja soseuta. Mausta tinjamilla ja yrttisuolalla. Lisää joukkoon kookoskerma. Kiehauta.
Eilan puutarhurin piirakka
pohja
1-2 tl rakunaa
1 rkl kuumaa vetta
Kiehauta vesi ja lisää siihen rakuna. Anna maustua hetken verran.
150 g voita
50 g juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
Sekoita ainekset
murumaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon lopuksi rakuunavesi.
1,5 dl omenamehua
Sekoita omenamehu taikinaan ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
täyte
2 dl kaalisuikaleita
2 dl purjorenkaita
4 dl mukulaselleri
suikaleita
2 dl porkkana suikaleita
valkosipulijauhetta
2 rkl voita
0,5 dl kermaa
Hauduta kasviksia voissa ja kermassa n. 5 min, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
Kauli taikina 2-3 kertaa
voitaikinan tapaan. Kauli taikina lopuksi uunipellin kokoiseksi ja nosta
pellille.Levitä täyte pohjan päälle ja taika reunat ohuelti täytteen päälle.
Voitele halutessasi kananmunalla. Paista piirakka 225 asteisesa uunissa 20-30 minuuttia.
Leenan Voileipäkakku (kala) kulhossa
5 – 6 viipaletta Real –
kokojyväruisleipää
5 rkl kalalientä
kostuttamiseen
1 purkki Valion
Turkkilaista jogurttia
1 purkki Viola –
tillituorejuustoa
1 dl tillisilppua
pala kylmäsavulohta
pala lämminsavulohta
sitruunapippuria
2 liivatetta + tilkka
kuumaa kalalientä
1. Leikkaa
leipäviipaleista kovat reunat pois ja leikkaa loput
leivistä murusiksi
2. Painele leivän
muruset kulhon pohjalle ja kostuta ne kalaliemellä
3. Sekoita juusto ja
jogurtti keskenään.
4. Lisää tillisilppu ja
pieniksi kuutioidut kalat juusto-jogurttiseokseen, lisää sitruunapippuria maun
mukaan
5. Liota liivatteet
kylmässä vedessä n. 10 minuuttia ja lisää lionneet ja
puristellut liivatteet
tilkkaan kuumaa kalalientä
6. Lisää
liivate-kalaliemi seokseen ja kaada kulhoon leivän murusten päälle.
7. Anna hyytyä yön yli
8. Koristele oman mielen
mukaan (tilli, kurkku, tomaatti, persilja, salaatti, mäti, katkaravut…)
Marjatan kurpitsapiirakka
3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 tl kanelia
3 rkl kylmää vettä
täyte
0,5 kg kurpitsaa
0,5 dl vettä
2 tl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2,5 dl maitoa
2,5 dl kermaa
0,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1tl vaniljasokeria
Nypi jauhot, rasva ja kaneli murumaiseksi seokseksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan seistä kylmässä puolisen tuntia.
Leikkaa kurpitsa
kuutioiksi. Keitä kurpitsoita, vettä ja sokeria 40 minuuttia tai kunnes
kurpitsat tuntuvat pehmeiltä. Soseuta kurpitsat ja anna soseen jäähtyä.
Sekoita kurpitsa
soseeseen munat, maito, kerma ja mausteet.
Painele pohjataikina
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada pohjan päälle täyte. Paista
piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kylmän
jäätelön, kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai puolukkarahkan kanssa.
Seijan karhunvatukkapiirakka
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
täyte
200 g ranskankermaa tai
kermaviiliä
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g karhunvadelmia tai
muita marjoja
Pehmitä voita hetki mikrossa. Vetkaa joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen.
Voitele halkaisijaltaan
26-28 cm piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa ranskankerma,
kananmuna ja sokerit keskenään. Sekoita joukkoon karhunvadelmat. Levitä täyte
piirakkapohjan päälle.
Paista piirakka 200
asteisen uunin alemmalla tasolla 25-30 minuuttia. Tarjoile piirakka
jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti