tiistai 28. helmikuuta 2017

Uudet tuulet puhaltaa

Tiistaina 21.2. Martat istuivat jälleen yhteisen pöydän ääreen. Kahvittelun lisäksi oli tiedossa yhteisistä asioista päättämistä vuosikokouksen muodossa.

Vauhdikkaasti alkanut toimintavuosi on jo Jämsän Marttojen 82. Näyttää siltä, että vuosien lisääntyessä vauhti vaan kiihyy. Erilaista toimintaa on taas suunniteltu jäsenten iloksi ja kevään ohjelman voi jo käydä tarkistamassa toimintakalenterista. Myös syksylle on kaikenlaista mukavaa tiedossa. Ohjelman suunnittelussa kuunnellaan jäsenten toiveita, joita voi tuoda esiin pitkin vuotta. Jänsän Martat juhlistavat 100 vuotiasta Suomea yhteisellä teemalla: Syödään yhdessä Suomihyvää.

Marttojen valtakunnallinen teema on tänävuonna "Elämä on parasta itse tehtynä". Teema voi kuulostaa tutulta, onhan se jo muutaman vuoden kulkenut Marttojen mukana niin sanottuna sloganina. Elämä on parasta itse tehtynä tunnus lauseena innostaa tekemään, osallistumaan ja vaikuttamaan. Teema vuoden tavoitteina ovat kotien ja perheiden hyvinvointi ja arjen hallinta. Jämsän Martoissa teemavuosi huomioidaan ohjelmaa suunnitellessa.
Hallituksessa ei tapahtunut suuria muutoksia. Pirkko Sirkka on vaikuttanut Jämsän Marttojen hallituksessa täydet kahdeksan vuotta. Nyt on Pirkon vuoro saada hieman levätä ja tilalle saatiin entinen puheenjohtaja Lea Virtanen.
Puheenjohtajan vaihdos olikin kenties etukäteen puhutuin asia vuosikokouksessa. Edellinen puheenjohtajamme Lea Virtanen on luotsannut Jämsän Marttoja ansiokkaasti kahdeksan vuoden ajan. Tänä aikana Marttojen toiminta on monipuolistunut ja jäsenmäärä kasvanut. Nyt puheenjohtajan nuijan ottaa kantaakseen Soile Levaniemi. Jämsän Martat osoittavat tukensa ja kannustuksensa Soilelle.
Täysin palvellutta puheenjohtajaa muistettiin martta-mukilla ja kauniilla huivilla. Lea muisteli kahdeksaa vuottaan Marttojen puheenjohtajana runon muodossa:

On mennyt nopeasti vuotta kahdeksan
ja päättyy pesti puheenjohtajan
Työ antoisaa on ollut kautta vuosien
mä jatkossakin varmaan muistan sen
Tulee mieleen Marttamajan monet hetket
sekä muistoissa on hyvät kesäretket
Yhteistyömme kanssa sotaveteraanien
silmiimme on saanut liikutuksen kyynelen
Vapaaehtoistyö on ollut meille hyvin tärkeää
siitä myöskin itsellemme hyvä mieli jää
Neuvottu on monenlaista kädentaitoa
opetettu myöskin hyvää ruuanlaittoa
Yhteisöllisyys on voimavaramme
siksi neuvot mielellään me annamme
Kutomolla helskyneet on neljät kangaspuut
ja puuhapajas valmistuneet tuotteet muut
Toimintamme varmaan jatkuu samana
kun yhteen hiileen puhallamme innolla
Puheenjohtajalle uudelle mä toivon voimia
että jaksaisit Sä parhain päin ain' toimia
Parhain kiitos Teille tuesta
jota olen saanut näinä vuosina
 
21.02.2017 Lea Virtanen

Vuosikokous saatiin päätökseen hyvillä mielin. Tästä on hyvä jatkaa Marttojen teemalla "elämä on parasta itse tehtynä". Niinkuin taitoavain ryhmä teemaa pohti: Itse tehty, oman näköinen elämä on parasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti