keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kevätretki Tampereelle


Kevät pikkuhiljaa jo kurkistelee kulman takaa, vaikka säästä ei ihan hevillä uskoisi. Kevään tuloon on kuitenkin helppo luottaa kun luvassa on kaikenlaista keväistä puuhailua. Pari viikkoa sitten havaitsin ensimmäiset leskenlehdet tien pientareella ja onhan tässä jo muutama aurinkoinenkin päivä saatu.

Kevään kunniaksi Martat lähtivät mukavalle kevät retkelle Tampereen suuntaan. Retki tehtiin yhteistyössä Jämsänkosken ja Koskenpään Marttojen kanssa. Mukana oli yhteensä 16 Marttaa.



Ensimmäisenä vierailimme käsityökeskus Verkarannassa. Meille kerrottiin TaitoPirkanmaan toiminnasta ja myymälän tuotteista. Keräilymme uusia käsityö ideoita ja saattoi sieltä muutama lankakeräkin mukaan tarttua. Syksyn aikana kenties nähdään mitä ideoita käsityömarttamme ovat retkeltä mukaan poimineet. Verkarannan toimintaan pääset tutustumaan nettisivujen kautta, tästä. Verkarannan vierailun jälkeen ehdimme vielä kahvitella ennen Vapriikkiin siirtymistä.


Museokeskus Vapriikissa oli runsaasti aikaa tutustua eri näyttelyihin, joita tarjolla oli runsaasti erilaisia. Aikaa oli myös varattu ruokailuun lounasravintola Valssissa. Museokjeskus Vapriikin näyttely tarjontaan pääset tutustumaan Vapriikin sivuilta, tästä. Martat tutustuivat mm. Kielletty kaupunki ja Nukke kekkerit näyttelyihin.
Viimeisenä kohteena oli Lielahden Lankamaailma, jossa meille kerrottiin Lankamaailma yrityksestä ja esiteltiin uutuus lankoja. Lankamaailmassa oli myös kahvitarjoilu. Vaikka lähin Lankamaailman liike sijaitseekin Tampereella on heillä myös nettikauppa. Nettikauppaan ja Tampereen liikkeeseen pääset tutustumaan tästä. Lankamaailmassa saimme paikattua viimeisetkin lankapuutteet ja oli hyvä lähteä kotia kohti.


Paluumatkalla katsastimme vielä viime syksynä avatun rantatunnelin. yli 2,3 kilometriä pitkässä tunnelissa riittikin ihastelemista. 
Martat kiittävät kaikkia vierailu kohteitaan ja Jyväskylän Liikennettä turvallisesta matkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti