maanantai 17. heinäkuuta 2017

Marttojen kesäretki 2017

 Jämsän martat tekivät kesäretken 27.-28.6. Kotkan ja Porvoon seudulle. Matkalla oli 37 iloista marttaa ja kova puheensorina alkoi jo linja-autoasemalla ja jatkui koko reissun ajan.

Ensin tutustuttiin Langinkosken keisarilliseen kalamajaan, jossa oppaamme kertoi paikan historiasta ja keisarillisten elämästä.
Kotkan kaupungissa ihmettelimme sen upeita puistoja, ja niitähän riittäisi katseltavaksi vaikka koko päivän ajaksi. Ortodoksisessa kirkossa tapasimme Maria Purpurin, joka Krimin sodan aikana 1855 pelasti kirkon vihollisilta. Kertovat Marian olleen kiukkuinen vanha leskiruova, mutta lempeästi hän meille elämäntarinaansa ja kirkon historiaa selosti.


Risteilyn teimme Kotkan satamien edustalla ja ihailimme upeita maisemia.
Nukuttuamme yömme hyvin Kotkan Seurahuoneella jatkoimme matkaamme kohti Porvoota. Matkalla pysähdyimme Ilolaan pienoismallimuseoon.

Porvoon vanhan kaupungin kivijalkakaupat kierrettiin tietysti ja taisi sieltä jokaiselle jotain mukaankin tarttua. Brunbergin makeisten tehtaanmyymälässä maistelimme karkkeja useamman sorttisia ja tietysti ostettiin tuliaisia kotiin.



Porvoon pikkuisella kahvipaahtimossa saimme nähdä ja kuulla miten kahvin paahtaminen tapahtuu. Ja tietysti saimme myös maistella tuoretta vastapaahdettua kahvia.



Kaikenkaikkiaan matkastamme jäi iloinen mieli ja hyvät muistot. Iso kiitos kaikille mukana olleille ja erityiskiitokset matkanjohtajallemme Annelille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti