perjantai 20. lokakuuta 2017

Taitoavain ryhmän martta-ilta

Kuvahaun tulos haulle taitoavain


Jämsän Marttojen taitoavainryhmä järjesti kaikille yhteisen Martta-illan, josta ei toimintaa puuttunut.


Aluksi tutustuimme Marttojen teemoihin. Teemat on otettu käyttöön Martta toiminnassa 30-luvulla ja ne olivat aluksi yksivuotisia. Myöhemmin teemat muuttuivat kaksivuotisiksi ja ovat nykyään kolmevuotisia. Jokainen taitoavainryhmäläinen kertoi oman vuosikymmenensä teemoista hieman tarkemmin.
Seuraavaksi vuorossa oli rastirata. Martat jakautuivat ryhmiin, jotka kiersivät eri rasteilla. Yhdellä rastilla harjoiteltiin pullan letitystä (taitoavainryhmä opetti pullan letitystä Martan-päivänä torilla). Seuraava rasti oli yrttien tunnistusta (puutarhanhoitoa opetellaan kotitalousneuvonnan sisältöalueissa). Tämän jälkeen oli info piste taitoavain opinnoista ja sen jälkeen siivousliinojen tunnistamista (Taitoavainryhmä järjesti kaikille Jämsän 4-luokkalaisille moppirata koulutuksen tänä syksynä). Viimeisenä oli tietokilpailu, kysymykset koskivat marttajärjestöä ja omaa martta yhdistystä (opintojen aikana taitoavainryhmäläiset ovat tutustuneet marttajärjestön ja oman yhdistyksensä toimintaan).
Ilta oli vauhdikas ja rastiradan päälle maistuikin kahvi. Marke (joka on koskenpääläisvahvistus taitoavainryhmässä) oli valmistanut voileipiä ja Paula leiponut raakakakun (ohje löytyy täältä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti