sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Pääsiäisherkkuja martta-majalla

 


Martat virittäytyivät pääsiäisen tunnelmaan ruokaillan merkeissä. Tarjolla oli monenlaista kevään herkkua.

Anneli kertoi marttoille hieman maa-artisokasta ja sen kasvatuksesta.


Mukaan sai poimia myös Leenan tekemän ohjeistuksen kananmunien värjäyksestä.


Maa-artisokka keiton ja patongin lisäksi maisteltiin kanakastiketta monelle uuden tuttavuuden bulgurin kanssa.

Myös täytettyjä kananmunia oli tarjolla. 
Jälkiruuaksi nautittiin tietenkin mämmiä ja pashaa.


Maa-artisokkakeitto
n 7 cm purjoa
2 rkl ruokaöljyä
500 g maa-artisokkaa
1 iso peruna
7 dl kana- tai kasvislientä
1 dl kermaa
ripaus muskottia
ripaus pippuria
tuoretta kirveliä

Viipaloi purjo. Kuori ja pilko maa-artisokka ja peruna. Kuulota purjo ruokaöljyssä kattilan pohjalla, lisää lopuksi joukkoon myös maa-artisokka ja peruna. Kuulota hetki. Lisää kana- tai kasvisliemi ja keitä kasvikset pehmeiksi. Soseuta keitto. Lisää kerma ja mausteet. Lämmitä ja tarkista maku.

Kanakastike
broilerin rintafilettä
paprika
ananas
feta- tai salaattijuusto
hunaja
inkivääri
curry
paprikamauste
kerma
kasvinfondue
(soijakastike)

Pilko kanafileet ja paista ne kypsäksi pannulla. Lisää pilkottu paprika ja ananas sekä mausteet. Lisää joukkoon kerma ja karvisfondue sekä tarvittaessa soijakastike. Keitä hetki, jotta kastike sakenee. Voit tarvittaessa käyttä sakeuttamiseen esim maizenaa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti