tiistai 8. marraskuuta 2016

Kansainvälisyysilta


Syksyinen ilta Jämsän vapaaseurakunnalla alkoi kahvittelun merkeissä. Paikalle oli kokoontunut joukko Marttoja kuuntelemaan Marttojen kansainvälisestätyödtä ja erityisesti Marttojen matkasta Kameruniin.
Jo keväällä taitoavainryhmä kutsui Liisa Lehtovuoren Saarijärven Martoista vierailulle Jämsään. Liisa osallistui Marttojen viime keväiseen retkeen, joka suuntautui Kameruniin. Ilta oli sen verran mielenkiintoinen, että päätimme ottaa uusiksi ja tällä kertaa suuremmalla porukalla.


Marttojen toiminta Kamerunissa on hyvin lähellä sitä toimintaa jona Martta järjestö aloitti myös Suomessa. Naisille neuvotaan ruuanlaittoa ja erityisesti puhtauden merkitystä. Martat ovat myös mukana avustusjärjestössä, joka järjestää lukutaitoisille naisille yrittäjä kursseja. Yrittäjänä naiset pystyvät helposti työllistämään itsensä ja näin he voivat taata paremmat elinolot perheelleen. 20 tuntia kestävän kurssin jälkeen naisilla on mahdollisuus perustaa oma yritys. Kurssilla opiskellaan mm. kirjanpitoa ja kehitellään omaa liikeideaa.
Matkalla Martat tapasivat myös useita naisia, jotka olivat suorittaneet yrittäjä kurssin ja perustaneet oman yrityksen. Martat vierailivat myös paikallisissa kouluissa ja osallistuivat naistenpäivän kulkueeseen.

Naistenpäivä Kamerunissa on iso juttu. Se on kansallinen vapaapäivä, kaikille, ja sen kunniaksi järjestetään suuri paraati. Jokavuosi on myös naistenpäivä kankaan suunnittelu kilpailu. Martat saivat lahjaksi tämän vuoden voittaja kankaasta ommellun mekon. Asuus kuului myös päähuivi, jonka käyttö on yleistä Kamerunissa. Liisa esitteli meille mekkoaan ja muutenkin Kamerunilaisten naisten pukeutumista.
Lisää Marttojen työstä Kamerunissa voi lukea Marttojen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti