sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Vuosi 2019 (ja vähän vuotta 2018)


Paljon on ehditty viimevuoden aikana. Selailin vuoden 2018 tapahtumia ja löytyihän sieltä vaikka ja mitä.
Vuosi aloitettiin Kustaan kodolla ja jatkoimme parin viikon jälkeen martta-majalla patalappujen parissa. Viime keväänä Jämsän Martat osallistuivat valtakunnalliseen patalappu-tempaukseen.


Helmikuussa olikin vuorossa vuosikokous, jossa taitoavaimensa saivat myös taitoavain2- ryhmä. Kevään aikana katsoimme myös viimevuotisen tallenteen pääsiäisnäytelmä SolaGratiasta, jonka järjestämisessä martat olivat mukana (oltiin muuten ihan lopputeksteissä). Kevät myyjäiset ja puutarharetki siirsivät ajatukset jo kesän suuntaan. Tänävuonna Martat laskivat kukat äitipatsaalle äitienpäivänä.


Syksy puolestaan aloitettiin Sähkökosken saunalla, jossa meno oli niin hurjaa ettei pystyssä meinattu pysyä. Syksyn aikana kävimme myös tutustumassa Karisalmen luomutilaan, jossa kasvatetaan ylämaankarjaa.


Muutaman jäsenemme syntymäpäiviä vietimme "arkuruuan" äärellä ja kävimme muistiyhdistyksen järjestämällä luennolla Paunun koululla. Myös joulumyyjäiset ja pikkujoulut ehdimme viettää ennen joululomaa ja vuoden vaihtumista.


Kyllähän Martat ehtivät myös hieman reissata. Keväällä taitoavain-ryhmä oli järjestänyt kotiseuturetken, jossa tutustuttiin Jämsän aluee kyliin, tavattiin vaikuttavia kyläläisiä ja tutustuttiin kylien historiaan.


Marttaskuussa suunnattiin "isolle kirkolle" tutustumaan uusittuun eduskuntataloon ja sen toimintaan. Meitä opastamassa ja työstään kertomassa oli edustaja Anne Kalmari.


Edellisvuosien tapaan tämäkin vuosi oli hyvä aloittaa Kustaan kodolla. Kanssamme vuotta aloittamassa oli seurakuntapastori Matti-Pekka Piirainen. Hän puhui meille käsistä ja niiden tekemästä arvokkaasta työstä, oikein marttojen teemaan sopivasti.

Uusi vuosi tuo tullessaan jälleen runsaasti toimintaa. Tulevat tapahtumat voit käydä tarkistamassa tapahtumakalenterista tai fasebook-sivuilta, mutta tässä niistä muutamia:

  • Maailman suurin martta-ilta torstaina 31.1. klo 17. Tänävuonna vietetään Marttojen 120 vuotis juhlavuotta. Martta järjestö täyttää siis huikeat 120 vuotta. Juhlavuosi aloitetaan tammikuun lopussa pidettävällä Maailman suurimmalla martta-illalla, johon osallistuu marttayhdistyksiä ympäri maailmaa. Jämsän martat kokoontuvat Jämsän vapaasrk:n tiloissa.
  • Vuosikokous 19.2. klo 17. Vuosikokous on se paikka jossa jäsenet pääsevät vaikuttamaan yhdistyksensä toimintaan. Vuosikokouksessa tarkastellaan edellisen vuoden toimintaa ja suunnitellaan tulevaa. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita mukaan.
  • Puutarharetki 14.5. Joka keväinen puutarharetki avaa kevään odotuksen oikein kunnolla. Vaikka mukaan ei mitään tarttuisikaan saa retki jo keväiselle mielelle ja pihasuunnitelmat mukavasti käyntiin. Tänävuonna suunnittelemme retkeä Jyväskylän Viherlandiaan.
Tästä on hyvä aloittaa uusi marttavuosi. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti