keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Tietoa diabeteksestä


Aurinkoinen tiistai-ilta martta-majalla. Tällä viikolla aiheena oli diabeteksen ennalta ehkäisy ja sen lääkkeetön hoito.
Diabeteksen ehkäisystä ja lääkkeettömästä hoidosta meille oli kertomassa diabeteshoitaja Virpi Raivonen. Saimme paljon ajankohtaista tietoa diabeteksestä ja ohjeita kuinka omaa riskiä sairastua diabetekseen voi kartoittaa.


Kahvittelun lomassa saimme myös vinkkejä kuinka diabeteksen riskiä voi pienentää. Paljon on kiinni geeneistä, mutta ei "diabeetes-geenin" kantajatkaan aivan toimettomi ole. Omalla ruokavaliolla voi esimerkiksi vaikuttaa paljon. Jo tavallinen terveellinen ruokavalia ja kohtalainen liikunta vähentää riskiä sairastua diabetekseen. Joitaakin vuosia sitten Martoilla oli luento ravintosuosituksista, tässä linkki tekstiin. Uusia asioitakin tuli ja vanhan kertaus ei ole koskaan pahasta.


Virpi Raivonen edusti myös Jämsän seudun diabetes yhdistystä ja kertoi yhdistyksen toiminnasta. Mikäli Diabetes yhdistyksen toiminta kiinnostaa on tässä linkki yhdistyksen sivuille. Jäseneksi voi liittyä vaikka ei itse tai lähipiirissä ole diabeetikkoja.

Valon lisääntyminen houkuttelee ulos ja aurinkoinen ilta jatkui vielä marttailun jälkeenkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti