keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Martat eduskunnassa


Aikaisin tiistai aamuna Jämsän linja-autoasemalle kokoontui lähes 50 marttaa ja marttojen ystävää. Alkamassa oli Jämsän Marttojen retki eduskuntaan. Kaiken kaikkiaan retkelle lähti mukaan 44 henkilöä, mukana myös marttoja Hallista ja Koskenpäältä. Ajomatka oli pitkä ja liikkeelle lähdettiin jo hieman ennen kahdeksaa. Muutama tunti ja yksi kahvitauko ja sitten olimmekin jo Helsingissä.

Eduskuntatalon turvahenkilökunta otti meidät vastaan ja suoritti turvatarkastuksen. Tämä hieman jännitti etukäteen, mutta hyvinhän tästäkin selvittiin. Muutamat avaimet piipittivät portissa. Takit naulakkoon ja kierros eduskuntalatolla voi alkaa.


Ryhmämme koko oli niin suuri, että se jaettiin kahtia ja saimme käyttöömme kaksi opasta. Oppaat kierrättivät meitä peruskorjatussa eduskunnassa ja kertoivat talon historiasta. Myös peruskorjauksissa tehdyistä muutoksista ja entisöinneistä saimme paljon tietoa.




Kierros päättyi täysistuntosaliin, jossa opas kertoi myös edustajien päivään liittyvistä rutiineista. Opas avasi meille myös täysistuntosaliin liittyvää hierarkiaa ja yleisiä käytäntöjä. Opastetun kierroksen jälkeen meidät ohjattiin Keskustapuolueen ryhmähuoneeseen, jossa tapasimme esutaja Anne Kalmarin (kesk.).


Kahvittelun lomassa Anne kestoili meille tavallisesta työviikostaan ja niistä asioista jotka saivat hänet asettumaan ehdolle kansanedustajaksi. Martat esittivät myös kysymyksiä, joihin Anne vastasi oman näkemyksensä pohjalta. Esiin nousivat esimerkiksi pienituloisiin suunnatut leikkaukset ja ilmastonmuutoksen torjuminen.


Lopuksi palasimme vielä täysistuntosaliin seuraamaan täysistuntoa. Tälläkertaa keskusteltiin liikuntapoliittisesta selonteosta.
Mielenkiintoisen kierroksen jälkeen otimme suunnan kohti Mäntsälän shelliä ja ruokapöytää. Pitkä päivä ja vatsat täynnä ruokaa, näin oli hyvä aloittaa koti matka.

Kiitos kaikille retkelle osallistuneille, tilausliikenne Lampiselle, eduskunnan oppaille, edustaja Anne Kalmarille ja avustaja Eeva Harjulle.

Jos et nyt päässyt retkelle mukaan tai haluat muuten käydä tutustumassa niin tästä päaset katsomaan esittelyvideon eduskuntatalosta ja kansanedustajan työstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti