keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Muisti-ilta

logo uusi
Kuva Jämsän muistiyhdistyksen sivuilta
Pimenevässä tiistai-illassa Jämsän Martat suunnistivat kohti Jämsänjoen yhtenäiskoulua, joka tuttavallisemmin tunnetaan Paunun kouluna. Luvassa oli muistiyhdistyksen ja Jämsän työväenopinton yhdessä järjestämä luento muistisairauksista ja muistisairaan kohtaamisesta. Luennolla puhujana toimi muistihoitaja, sairaanhoitaja Marja-Leena Laakso.
Paikalle kokoontuikin huima määrä osanottajia, yhteensä noin 80 osallistujaa. Väkimäärän takia vaihdoimme koulun auditoriosta tilavampaan ruokasaliin, jotta kaikki paikalle tulleet saivat istumapaikan. Marttoja paikalla oli parikymmentä. 
Illan aikana kuulimme erilaisista muistisairauksista ja kuinka ne etenevät. Saimme myös vinkkejä muistisairauksien ensimmäisistä oireista ja tietoa muistisairauksien hoitopoluista. 

Kaijankulma
Muistiyhdistyksen toimitilat Lindemaninkadulla. Kuva Jämsän muistiyhdistyksen sivuilta.
Luento oli osa muistiyhdistyksen "Nyt mun päässä ei raksuta- työttömyys on uhka aivoterveydelle"- projektia. Projektin tarkoituksena on tukea aivojen hyvinvointia tiedollisen ja toiminnallisen aktivoimisen sekä vertaistuen kautta muistisairauksien ennaltaehkäisemiseksi. Projektin ensisijaisena kohderyhmänä ovat pitkäaikaistyöttömät ja heidän puolisonsa.
Jämsän muistiyhdistyksen toimintaan voi käydä tutustumassa yhdistyksen nettisivuilla tai paikan päällä. Muistiyhdistyksen toimitilat sijaitsevat osoitteessa Lindemaninkatu 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti